Diensten 

Lekkages, dak lek?

Als u last heeft van een lekkage dan kunnen wij er op korte termijn voor zorgen dat de lekkage verholpen wordt. Lekkage kan erg veel schade veroorzaken, daarom is het belangrijk dat u snel handelt bij een daklekkage. Waterschade veroorzaakt veel overlast en er is een groot risico op gevolgschade, waardoor u nog meer reparatiekosten krijgt. 

Wanneer blijkt dat uw dak aan een complete vervanging toe is, brengen wij graag een advies uit en krijgt u eventueel een passende offerte op maat.

Door uw dak regelmatig te laten inspecteren en onderhouden, voorkomt u dat beschadigingen die lekkage veroorzaken lang onopgemerkt blijven.

Dakinspectie

Na verloop van enige jaren vertoont een dak vaak kleine gebreken, die op een later moment voor grote problemen kunnen zorgen. Door uw dak minimaal één keer per jaar te laten inspecteren en onderhouden, krijgt u inzicht in de kwaliteit en de huidige staat van uw dak. Ook voorkomt u onaangename verrassingen en onnodige hoge kosten. 

Doordat het hele dak op een flink aantal punten wordt nagelopen, komen zwakke plekken op tijd aan het licht. Hierdoor kunt u lekkages en de schade die hierdoor ontstaat voorkomen. 

Een globale dakinspectie voeren wij gratis voor u uit. 

Dak onderhoud

Onderhoud aan uw dak is belangrijk voor het voorkomen van problemen en verlengt de levensduur van uw dakbedekking. Achterstallig onderhoud kan leiden tot problemen of schade en juist dakonderhoud kan hoge kosten voor reparatie besparen. U kunt bij Davina Dakwerken terecht voor dakonderhoud van zowel platte als licht hellende daken.

Tijdens een onderhoudsbeurt worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Controleren van dakranden, aansluitingen op dakrandprofielen etc.
 • Controleren van het dakvlak op beschadigingen, scheuren, blazen en/of andere gebreken
 • Controleren van de naadverbindingen
 • Schoonvegen van het dak en afvoeren van het vuil

U kunt ook veel zelf doen:

 • Dakgoten controleren op eventuele vervuiling en verstoppingen
 • Aansluitingen van dakdoorvoeren, hemelwaterafvoeren en lasnaden op kleine lekkages en druppelvorming
 • Controleren op beschadigingen, scheuren, blazen en / of andere duidelijke gebreken
 • Naadverbindingen controleren

Wilt u graag, dat wij bij u langs komen, om de staat van uw dak te bekijken, uw dak schoon te maken en eventuele gebreken te verhelpen? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Dak renovatie

Is uw dak toe aan een renovatie?

Een belangrijke stap voor u aan de slag gaat is om uw dak eerst te laten inspecteren. Een inspectie van uw dak zal u inzicht geven in de huidige staat en de kwaliteit. Komt u in een verder stadium en gaat u daadwerkelijk over tot het uitvoeren van de renovatie, vergeet dan niet om de noodzaak van dakisolatie mee te nemen in de renovatie. Het isoleren van uw dak verhoogt namelijk het wooncomfort en levert aanzienlijke besparing op de energielasten.

Davina Dakwerken gaat samen met u op zoek naar de meest rendabele oplossing. Bijvoorbeeld door het leggen van een nieuwe daklaag over het bestaande dakpakket. Of door te kiezen voor grootschalig onderhoud in plaats van renovatie. In elke situatie denken wij met u mee.

Nieuwbouw, dak aanleg

Davina Dakwerken kan bij nieuwbouw, zowel voor gezinswoningen als volledige bedrijfspanden, de gehele aanleg van het dak op zich nemen. Wij verzorgen de bouw van uw dak vanaf de basis tot aan het afwerken van het dak inclusief het leggen van dakkoepels. Wij beschikken over de juiste materialen en genoeg kennis om een perfect resultaat op te leveren waar u jarenlang plezier van zult beleven. Veiligheid en kwaliteit staan bij Davina Dakwerken voorop. Wij zorgen ervoor dat de bouw op tijd wordt uitgevoerd en dat het geheel netjes wordt afgewerkt.

Reparatiewerkzaamheden aan uw dak

Een defect aan uw dak zorgt altijd voor overlast. Hoe langer u wacht met reparatie, hoe groter de overlast wordt. Heeft u een lekkage geconstateerd, of is er sprake van een beschadiging aan uw dakkapel, Davina Dakweken komt naar u toe om de reparatie uit te voeren. U kunt bellen voor de volgende reparatiewerkzaamheden:

 • Aansmeren van nok- en zijpannen
 • Goten repareren
 • Renoveren platte en schuine daken
 • Loodslabben aanbrengen en repareren
 • Dakbeschot repareren
 • Dakbedekkingen vervangen

Reparaties en of vernieuwen van dakgoten

Om goed vast te kunnen stellen of uw dakgoot gerepareerd of vernieuwd moet worden, inspecteert Davina Dakwerken de huidige staat van de gehele dakgoot. Als er meerdere lekkages worden aangetroffen in dezelfde dakgoot, is het meestal verstandig de hele goot te vernieuwen. Kleine beschadigingen kunnen waarschijnlijk eenvoudig worden gerepareerd. Wij raden u aan contact met ons op te nemen, hier zitten geen voorwaarden of kosten aan verbonden.

Ook het reinigen van uw dakgoten kunnen wij u uit handen nemen.